Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ στο Άγιον Όρος για την Εορτή των Χριστουγέννων

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 (24/12 με το παλαιό ημερ.) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη και τον Ιερολογιώτατο Διάκονο Ιάκωβο Ανδριόπουλο μετέβη στον Άγιον Όρος, όπου και προέστη της λαμπρής πανηγύρεως και της ολονύκτιας αγρυπνίας επί τη εορτή των Χριστουγέννων στον πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές Αγίου Όρους.

Πλήθος μοναχών από το Αγιώνυμον Όρος, κληρικών, λαϊκών από κάθε τόπο της πατρίδος μας, αλλά και του ορθοδόξου κόσμου συμμετείχαν στον λαμπρό εορτασμό.

Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με τις δέουσες τιμές από τον Πρωτεπιστάτη π. Χριστοφόρο και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και προσκύνησε την θαυματουργό και εφέστιο εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστι» του Πρωτάτου.

Κατόπιν μετέβη στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, που τον ανέμενε ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Ελισαίος και τον υποδέχθηκε κατά το μοναστικό τυπικό. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Κτητορικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαρίων Κτητόρων της Ιεράς Μονής, η οποία είναι αφιερωμένη στη Γέννηση του Χριστού.

Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, όπου στο τέμπλο του παρεκκλησίου του καθολικού φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα της «Φοβεράς Προστασίας».

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στον Άγιον Όρος ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε επίσης την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, την Ιερά Μονη Ιβήρων, την Ιερά Μονή Ξενοφώντος και τα Ιερά Κελιά των Αγίων Αρχαγγέλων, του Αγίου Νικολάου και του Προφήτου Ηλιού Καρεών καθώς και του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Κουτλουμουσιανής Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος, ενώ τέλεσε τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού Μητροπολίτου Φωτικής Αμβροσίου και των αειμνήστων Ιερομ. Δαυίδ, Τυπικάρη του Αγίου Όρους, Ιωακείμ και Μωυσέως του Αγιορείτου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως