Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ στη Μεγαλόχαρη Τήνου

Στο Ιερό Νησί της Τήνου βρέθηκε την Κυριακή 22 και Δευτέρα 23 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του Οράματος της Οσίας Πελαγίας (23 Ιουλίου 1822).

Την Κυριακή 22 Ιουλίου τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’, πλήθους
Κληρικών και την παρουσία τοπικών και στρατιωτικών αρχών.

Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτανευτική πομπή της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας με επικεφαλής τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Ιερού Ιδρύματος και την παρουσία του Ιερού Κλήρου, επιτρόπων, τοπικών αρχόντων και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Ιερά Εικόνα με αυτοκινητοπομπή διεκομίσθηκε στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου όπου στη συνέχεια τελεσθηκε η Πανηγυρική Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή των Δέκα Παρθένων, αναπτύσσοντας με θεολογικά και κοινωνικά νοήματα την παραβολή του Κυρίου με διδαχή προς το λαό.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως