Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ εισηγητής σε Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα τις Θρησκευτικές Κοινότητες

Κατόπιν προσκλήσεως της επιστημονικής επιτροπής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεολογία και Κοινωνία» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ συμμετείχε ως εισηγητής στο διεπιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Θρησκευτικές κοινότητες: Νομοκανονικές προσεγγίσεις ιστορικών και επίκαιρων ζητημάτων», το οποίο και πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Λόγου στη Στοά του Βιβλίου.

Στην εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Θεολογικός Διάλογος Ορθοδόξου Εκκλησίας με τις Προχαλκηδόνιες Αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες», αναφερόμενος στο ιστορικό υπόβαθρο, στη σημασία, αλλά και στα αποτελέσματα του Θεολογικού αυτού Διαλόγου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας με τις Προχαλκηδόνιες Αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να εγκύψει διεπιστημονικά στην ιστορία, τη σύγχρονη κατάσταση και την πολιτισμική συνάντηση διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ελληνική έννομη τάξη, στο μεσογειακό περιβάλλον και στο παγκόσμιο σκηνικό της διεθνοποίησης.

Στο εν λόγω Συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές μεταξύ άλλων καθηγητές Πανεπιστημίου, νέοι ερευνητές του Κανονικού, Εκκλησιαστικού και Διεθνούς Δικαίου, των Θεολογικών, Ιστορικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, καθώς και των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως