Ο Αγιασμός του νέου Σχολικού Έτους από τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μετέβη σε σχολεία της Μητροπολιτικής περιφερείας, όπου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στα Εκπαιδευτήρια «Η Ελληνική Παιδεία» στο Ηράκλειο Αττικής, στο 1ο Γενικό Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας, αλλά και στο 3ο Γενικό Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας, όπου τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηριακού συγκροτήματος, παρουσία της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως, του Περιφερειάρχου Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη, του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου, της πρ. Περιφερειάρχου Αττικής κ. Ρένας Δούρου, Μελών του ΔΣ του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλεως.

Στον σύντομo χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που προσφέρει ο ευαίσθητος τομέας της εκπαίδευσης στη χώρα μας, ευχόμενος προς όλους καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά, τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως θα βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό τους, ενισχύοντας τον αγώνα τους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως