Ο Αγιασμός του νέου γηπέδου της ΑΕΚ από τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ

7.862 social media engagement

Την ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων τέλεσε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο κατάμεστο από ενθουσιώδεις φιλάθλους νέο υπερσύγχρονο γήπεδο της ΑΕΚ «OPAP ARENA» στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εκκλησία και ΑΕΚ είναι ένα πράγμα. Μαζί πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό το γήπεδο ξεκίνησε την ιστορία του το 1926, όταν ο μακαριστός Πατριάρχης Κωνσταντίνος ΣΤ’ ζήτησε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και έδωσε αυτή τη περιοχή για να στεγάσει την ιστορία της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο ιδέα, είναι και το σύμβολο της προσφυγιάς που φέτος τιμούμε 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή».

Η τελετή των εγκαινίων σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για την ομάδα της ΑΕΚ και τους εκατομμύρια φιλάθλους της, οι οποίοι ανέμεναν για 19 ολόκληρα έτη την επιστροφή της αγαπημένης τους ομάδας στη φυσική της έδρα, στην προσφυγούπολη της Νέας Φιλαδέλφειας.

Την τελετή ακολούθησε μία φαντασμαγορική και συνάμα συγκινητική εκδήλωση γύρω από την ιστορία του συλλόγου, η καταγωγή του οποίου συνδέεται με την δραματική έξοδο του Ελληνισμού της Ανατολής από τίς πανάρχαιες πατρογονικές εστίες της Ιωνικής γης και τις αλησμόνητες πατρίδες.

Βίντεο, μαρτυρίες, εικόνες, μουσικά δρώμενα, ποντιακοί χοροί και σημαντικές παρουσίες αθλητών που συνέδεσαν το πρόσωπό τους με την ιστορική πορεία της ΑΕΚ καθήλωσαν και συγκίνησαν τους χιλιάδες φιλάθλους, σε μια εορταστική εκδήλωση που ένωσε το παρελθόν του συλλόγου, με το παρόν και την ελπίδα για το μέλλον.

Ξεχωριστή στιγμή στην εορτή αποτέλεσε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου καθώς και η συγκινητική ομιλία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Δημητρίου Μελισσανίδη.

Το «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού OPAP ARENA» αποτελεί ένα γήπεδο-στολίδι που κοσμεί την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και ένα έργο ορόσημο τόσο για τον σύλλογο της ΑΕΚ, όσο και για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως