Μνήμη Μικρασιατικής Καταστροφής

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 07.00 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στη Νέα Ιωνία, όπου θα ψαλεί η Ιερά Ακολουθία των Ιερομαρτύρων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Θα εκφωνηθεί ομιλία από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ηλία Καρατζά με θέμα: «Μικρασία… Γη Αγίων. Γη Ελληνική. Γη της Οικουμένης».

Εν συνεχεία θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο για τους μαρτυρικώ θανάτω τελειωθέντες κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, με τη συμμετοχή του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) και Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων ενώπιον του ανδριάντα του μακαριστού Μητροπολίτου Πατάρων Μελετίου στον περίβολο του Ιερού Ναού.

Κατόπιν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας (οδ. Πατρ. Ιωακείμ 4, Ν. Ιωνία) θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Δρ. Ν. Λυγερό, Επιστημονικό Σύμβουλο του Μουσείου Κ. Καραθεοδωρή με θέμα: «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως