Κοπή Βασιλόπιτας Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Σε εορταστική ατμόσφαιρα και σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) στη Νέα Ιωνία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 το απόγευμα η εορταστική εκδήλωση με την Κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Η εορτή έδωσε την ευκαιρία για ένα ιδιαίτερα συγκινητικό, ιστορικό, αλλά και μουσικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες με τη συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών και ύμνων της Μικράς Ασίας από το μουσικό σχήμα του Θεολόγου Καθηγητή κ. Παναγιώτη Σδούκου και περιελάμβανε αφιέρωμα καθώς και σύντομη περιήγηση στη Σαφράμπολη της Παφλαγονίας.

Την εορταστική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος και Μέλη του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, Εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων και Μικρασιατικών Σωματείων, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια του μουσικοεορταστικού προγράμματος.

Η εορτή έκλεισε με την ευλογία και την Κοπή της Βασιλόπιτας από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Επιφάνιο Αρβανίτη, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στην ελπίδα, στην προσδοκία, αλλά και στην ευκαιρία που ανατέλλει με την απαρχή του νέου έτους για ένα νέο δημιουργικό ξεκίνημα για όλους, κάνοντας παράλληλα ένα σύντομο απολογισμό των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως τη χρονιά που πέρασε, οι οποίες, υπό την ανύστακτη μέριμνα και φροντίδα του Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, αποτελούν μία έμπρακτη βοήθεια και παρηγοριά προς όφελος των δοκιμαζομένων αδελφών μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως