Ιερά Πανήγυρις Παναγίας Βουρλιωτίσσης Ν. Φιλαδελφείας

Ἦχος Α΄. Τοῦ λίθου σφραγισθέντος

Tὴν Ἄχραντον Εἰκόναν Σου, Βουρλιώτισσα Πάναγνε, νῦν χαρμονικῶς προσκυνοῦντες, γεραίρομεν, Παρθένε· Ὑπάρχεις γὰρ σκέπη πρός ἡμᾶς, ἀρδεύουσα θαυμάτων παροχήν. Διὰ τοῦτο ἀναβλύζεις ἀεί, τοῖς εὐλαβῶς βοῶσι Σοί. Δόξᾳ τῷ Σὲ δοξάσαντι Θεῷ, δόξᾳ τῷ Σὲ θαυμαστώσαντι, δόξᾳ τῷ ἐλευθερώσαντι ἡμᾶς διὰ τοῦ τόκου Σου.

Η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας ανακοινώνει ότι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 πανηγυρίζει το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης, το οποίο οι πρόσφυγες πρόγονοί μας μετέφεραν από τα Βουρλά της Μ. Ασίας και το εναπέθεσαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7.00μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και ώρα 07.00π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η τελετή Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας και ώρα 6.30μ.μ. θα τελεσθεί ο μεθέορτος Πολυαρχιερτικός Εσπερινός και στη συνέχεια Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Θεομήτορος. Μετά το πέρας θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση στην Παναγία «Βουρλιώτισσα».

Ώρα 8.30μ.μ. στο κλειστό γήπεδο του Ιωνικού Ν. Φιλαδελφείας θα λάβει χώρα μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στη Μικρά Ασία.