Η Συνάντηση του Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ με τους Νέους της Ιεράς Μητροπόλεως

Με θερμό καλωσόρισμα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ τους Νέους και στις Νέες της Ιεράς Μητροπόλεως στα πλαίσια της καθιερωμένης συναντήσεώς τους, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου το απόγευμα στο κτήριο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα με τους μαθητές, τους φοιτητές και τα νέα ζευγάρια να κατακλύζουν από νωρίς την αίθουσα συνεδριάσεων του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στο πρόσωπο που τιμά η Αγία μας Εκκλησία την Δ’ Κυριακή των Νηστειών, τον Άγιο Ιωάννη τον Σιναΐτη, συγγραφέα του ψυχωφελούς βιβλίου που ονομάζεται «Κλίμαξ».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν ποικίλα ερωτήματα, αλλά και αρκετοί προβληματισμοί για τον τρόπο άσκησης και εφαρμογής των αρετών, που αναφέρει στο περίφημο σύγγραμμά του ο Άγιος Ιωάννης στην καθημερινή ζωή των Χριστιανών.

Το θέμα εξελίχθηκε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους παρισταμένους να συμμετέχουν ενεργά, να καταθέτουν τα προσωπικά τους βιώματα και να προτείνουν ιδέες και απόψεις.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως