Η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας τίμησε τον καθηγητή κ. Βλάσιο Φειδά

Με αφορμή την επικείμενη είσοδο της Εκκλησίας μας στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, πραγματοποιήθηκετην Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου ΜητροπολίτουΑνέων κ. Μακαρίου και απάντων των εφημερίων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προσκεκλημένος ομιλητής του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου κ. Γαβριήλ ήταν ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α κ. ΒλάσιοςΦειδάς.

Τον καθηγητή κ. Φειδά, προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυσήμαντη και πολυδιάστατη προσφορά του στην Εκκλησία και στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Στην ομιλία του ο κ. Φειδάςαναφέρθηκε στο θεοσύστατο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στις εκκλησιολογικές προεκτάσεις του μυστηρίου, βασιζόμενος στην αποστολική και πατερική παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Μετά το πέρας της Συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον κ. Φειδά με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, ήτοι το παράσημο του Πολιούχου αυτής, Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, για την ανεκτίμητη προσφορά του στην Εκκλησία, τη Θεολογία, τα γράμματα και τον πολιτισμό.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως