Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Στην εξόδιο ακολουθία προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, πλαισιωμένος από πλειάδα αρχιερέων, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και των αρχών της πόλεως.

Νωρίτερα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Επικήδειο λόγο εκφώνησαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Β´ Γραμματέας Αυτής Πανοσ. Αρχιμ. Σεραπίων Μιχαλάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας Πανοσ. Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης ως εκπρόσωπος του ιερού κλήρου, η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου ως εκπρόσωπος των Μικρασιατικών Σωματείων της Ν. Ιωνίας και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στο πολύτιμο ποιμαντικό έργο και στα στοιχεία εκείνα που χαρακτήριζαν τον παραδειγματικό βίο του μακαριστού Μητροπολίτου, ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και τους αγίους αρχιερείς για την παρουσία τους στην εξόδιο ακολουθία του προκατόχου του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού ιεράρχου με πλήθος πιστών να συρρέει να τον αποχαιρετήσει και να αποτίσει φόρο τιμής στον πρώην Ποιμενάρχη τους, ενώ το βράδυ της Πέμπτης τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία ενώπιον του σεπτού σκηνώματος, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου.

Μετά τον τελευταίο ασπασμό η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Κωνσταντίνου εξήλθε του Μητροπολιτικού Ναού και ετάφη στο κοιμητήριο του Κοκκίνου Μύλου Ν. Φιλαδελφείας όπισθεν του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως