Επιστολή Μητρ. Ν. Ιωνίας Γαβριήλ προς τους ιατρούς και τους νοσηλευτές του Κωνσταντοπούλειου Γ. Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας

Νέα Ιωνία, 21 Απριλίου 2021

Προς
Τους Ιατρούς και το Νοσηλευτικό Προσωπικό
του Κωνσταντοπουλείου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας

Με ξεχωριστή χαρά επικοινωνώ μαζί σας και δια της παρούσης σπεύδω μετά τιμής να απευθύνω στην καθεμιά και στον καθένα από εσάς τις θερμότατες πασχάλιες ευχές μου και να σας εκφράσω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για τον μεγάλο κοπιώδη αγώνα που καθημερινά δίνετε προς όφελος των δοκιμαζομένων ασθενών αδελφών μας.

Πράγματι, η πανδημία έχει ανατρέψει εντελώς την ζωή σας και έχει ορίσει μία νέα πραγματικότητα. Αν και σε καιρό ειρήνης, καλείσθε καθημερινά να συμμετάσχετε σε έναν ιδιαίτερο πόλεμο και να δώσετε μία άνιση μάχη. Σε ένα ιδιαίτερα βεβαρημένο υγειονομικό σύστημα υπερβάλλετε εαυτόν. Θυσιάζεσθε για τον πλησίον. Στερείσθε, μοχθείτε και αγωνιάτε τόσο για την υγεία των ασθενών σας, όσο για την δική σας και των οικογένειών σας.

Με σεβασμό κλίνω γόνυ ενώπιόν σας και ασπάζομαι το χέρι σας. Υποκλίνομαι στην ανθρωπιά και στο μεγαλείο της ψυχής σας.

Ως ασθενής βίωσα την υψηλή επιστημονική κατάρτιση που σας διακρίνει. Γνώρισα το ήθος, την ευγένεια και την επαγγελματική σας συνέπεια. Με το θυσιαστικό φρόνημα που επιδεικνύετε μάς εμπνέετε να υπομείνουμε και να σηκώσουμε κι εμείς τόν δικό μας Σταυρό.

Μετά όμως από κάθε σταύρωση έρχεται η ανάσταση. Μετά από κάθε λύπη έρχεται η χαρά. Η Ανάσταση του Χριστού μας είναι η βεβαίωση της ελπίδας ότι θα εισέλθουμε στην χαρά. Μας χαρίζει την δύναμη να ξεπεράσουμε κάθε φόβο και να αισθανθούμε την άπειρη αγάπη του Θεού για εμάς.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι σε όλες και όλους η νίκη, που ο Λυτρωτής και Κύριος προσφέρει με την λαμπροφόρο Ανάστασή Του, να χαρίσει σε όλους μας την πολυπόθητη υγεία και την χαρά της όντως ελευθερίας. Της σχέσης μας μαζί Του.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ΓΑΒΡΙΗΛ