Επιστημονική Ημερίδα για την Τρίτη Ηλικία Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας σε συνεργασία με το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» διοργάνωσε το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 Επιστημονική Ημερίδα για την Τρίτη ηλικία με θέμα: «Η νεολαία της Τρίτης Ηλικίας: Ποια τα προβλήματά της».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Κωνσταντοπουλείου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας και συμμετείχαν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ιατροί καθηγητές και εξειδικευμένοι επιστήμονες.
Στόχος της Ημερίδας ήταν η ανάδειξη της αναπτυξιακής διάστασης της υγείας της Τρίτης ηλικίας και των βιολογικών αλλαγών που επέρχονται σε αυτήν, η γνώση των βασικότερων παθήσεών της, η αντιμετώπιση πιθανών ψυχικών διαταραχών καθώς και η ενημέρωση για την πολύπλοκη διαδικασία της παροχής φροντίδας προς τους ηλικιωμένους αδελφούς μας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και ο κ. Μιχαήλ Κούρτης Διοικητής του Κωνσταντοπουλείου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά όλους τους προσκεκλημένους ομιλητές καθώς και όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση της σημαντικής αυτής Ημερίδος και αναφέρθηκε στην ανάγκη για υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της Τρίτης ηλικίας καθώς και στην ευαισθητοποίησή όλων μας για τη φροντίδα, τις ανάγκες, τα δικαιώματα και την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της συγκεκριμένης Κοινωνικής ομάδας.

Την Ημερίδα τίμησαν επίσης με την παρουσία τους μέλη του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και τοπικών πολιτιστικών Σωματείων καθώς και πλήθος ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως