Επίσκεψη Μαθητών στην Τράπεζα Αγάπης

Επίσκεψη στην «Τράπεζα Αγάπης» του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια πραγματοποίησαν την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 το πρωί οι Μαθητές της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Οι μαθητές, με τους δύο συνοδούς καθηγητές τους, όχι μόνο πρόσφεραν τα απαραίτητα τρόφιμα, αλλά ετοίμασαν και το γεύμα, το οποίο στη συνέχεια πρόσφεραν στους δεκάδες συνανθρώπους μας, που λαμβάνουν καθημερινά μαγειρεμένο γεύμα από την «Τράπεζα Αγάπης».

Κατά την διάρκεια της επισκέψεώς τους, οι Μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ Γαβριήλ, ο οποίος, αφού αρχικά τους ενημέρωσε εκτενώς για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, στη συνέχεια συνομίλησε μαζί τους, ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες για διάφορα επίκαιρα θέματα που τους απασχολούσαν. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το προσφυγικό ζήτημα, με αφορμή και την προσφυγική ιστορία της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου τονίσθηκαν με ιδιαίτερη έμφαση οι αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας που πρέπει να προσφέρεται σε όσους έχουν ανάγκη, τιμώντας έτσι παράλληλα και την ιστορία των προσφύγων προγόνων μας.

Τέλος, οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη τόσο για την παρουσία του, όσο και για την εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαν μαζί του, ζητώντας του παράλληλα να επαναλάβουν την συνάντηση τους.