Επετειακή εκδήλωση Ι.Μ. Νέας Ιωνίας αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821

Με την ευκαιρία της εορτής της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος διοργάνωσε την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 επίκαιρη εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε από την θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου επετειακή θεατρική παράσταση, αφιερωμένη στον μεγάλο Ζακυνθινό Εθνικό μας Ποιητή Διονύσιο Σολωμό με τίτλο: «ο Ποιητής της Ελευθερίας», ενώ οι παιδικές χορωδίες του ΟΠΑΝ Νέας Ιωνίας, του Εθνικού Ωδείου Ηρακλείου Αττικής και του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου απέδωσαν, κατά τρόπο θαυμάσιο, ύμνους και επίκαιρα εορταστικά τραγούδια για τους ήρωες του ’21.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, ο πρ. Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Μαζί» κ. Γεώργιος Παπαδημητρίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Αλλιώς» κ. Νικόλαος Μπαρμπούνης, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ επαίνεσε τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου για τον επαγγελματισμό, την καλλιέπεια και την αριστοτεχνική απόδοση του έργου καθώς και για τα έντονα συναισθήματα, που χάρισαν και πλημμύρισαν στις καρδιές όλων των θεατών, αφυπνίζοντας μνήμες του ένδοξου ιστορικού παρελθόντος, ενώ παράλληλα συνεχάρη την φιλόλογο κ. Ευαγγελία Μαρούδη για την αξιέπαινη συγγραφή του σεναρίου καθώς και όλους τους συντελεστές της θαυμάσιας αυτής παράστασης.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την μεγάλη προσφορά στον απελευθερωτικό αγώνα του γένους μας του πλέον καταξιωμένου παγκοσμίως υμνητή της Ελευθερίας και υπέρμαχου της ζωντανής δημοτικής γλώσσας Διονυσίου Σολωμού, ο οποίος μέσα από τα ποιήματά του και κυρίως μέσα από την μεγαλειώδη ποίησή του στον «Υμνόν εις την Ελευθερίαν» εξέφρασε την ψυχή του Έλληνα και τον πόθο του για ελευθερία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης με τον Εθνικό Ύμνο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως