Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Ν.Ιωνίας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος εορτάζει την επέτειο 50 ετών από την ίδρυσή της (1974 – 2024). Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 6:30μ.μ. στον Iερό Μητροπολιτικό Ναό Aγίων Αναργύρων Νέας Iωνίας, όπου για τελευταία ημέρα θα εκτίθενται σε προσκύνηση όλα τα Ιερά Λείψανα των Μικρασιατών Αγίων, θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επετειακή Εσπερίδα, με εκλεκτούς ομιλητές, οι οποίοι θα αναφερθούν στην ιστορική πορεία της Τοπικής μας Ἐκκλησίας.

Πιο συγκεκριμένα θα ομιλήσουν οι:

  • Αιδεσ. Πρωτοπρ. Αθανάσιος Καρυάμης: (Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Ν. Φιλαδελφείας): «Ίδρυση και Ιστορία Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος».
  • Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης: (Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως): «Ο Πατάρων Μελέτιος, συμβολή στην πνευματική θεμελίωση της Τοπικής Εκκλησίας».
  • κ. Σταύρος Τερζής: (Θεολόγος Καθηγητής): «Εκκλησία, Ευχαριστία και Επίσκοπος».

Σας περιμένουμε με πολλή χαρά για να γνωρίσουμε και να θυμηθούμε στιγμές και πρόσωπα από την ιστορία της Ιεράς μας Μητροπόλεως τόσο από τις εισηγήσεις, όσο και από το σπάνιο φωτογραφικό υλικό που θα παρουσιασθεί.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως