Εορτή Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού πανηγυρίζει ο φερώνυμος Μητροπολιτικός Ναός στη Νέα Ιωνία, όπου θα λάβει χώρα η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης, προερχομένης από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας.

Οι εορταστικές Ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πρόγραμμα Εορτής

    Πέμπτη 30 Ιουνίου

  • Ώρα 7:30μμ: Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης και στη συνέχεια Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.
    Παρασκευή 1 Ιουλίου

  • Ώρα 07:00-10:30πμ: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  • Ώρα 7:30μμ: Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Ελεούσης και των Αγίων Αναργύρων. Ακολούθως, θα ψαλεί Ιερά Παράκληση προς τιμήν των Αγίων Ιαματικών και θαυματουργών Αναργύρων.
  • Ώρα: 9:00μμ: Μουσικοχορευτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, με τη συμμετοχή των κατηχητικών συνάξεων του Μητροπολιτικού Ναού και Μικρασιατικών χορευτικών συλλόγων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως