Έναρξη εργασιών νεών παιδικών Κατασκηνώσεων Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 η ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και κατασκευής των νέων παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή της Σφενδάλης του Δήμου Ωρωπού.

Την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ενώ το παρών επίσης έδωσαν ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης,ο Διευθυντής της Ε.Κ.Υ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης,ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Ανδριόπουλος, ο οποίος συνόδευσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής κ. Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ωρωπού κ. Κωνσταντίνος Λίτσας, ο πρ. Πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ κ. Σωτήριος Μπερσίμης καθώς και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, καθώς και όλους τους παρισταμένους για την τιμητική παρουσία τους στην τελετή του Αγιασμού και επεσήμανε την αγαστή συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Πατούλη και εν γένει με την Περιφέρεια Αττικής, η οποία και χρηματοδοτεί την κατασκευή του σημαντικού αυτού έργου.