Έναρξη κατηχητικών Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ν. Χαλκηδόνας

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γαβριήλ, του Προϊσταμένου του Ιερού μας Ναού π. Παναγιώτου Βαρδουνιώτη και του υπευθύνου του Κατηχητικού έργου π. Δημητρίου Λουκίσσα τελέστηκε και φέτος (4 Οκτωβρίου 2015) ο αγιασμός της Κατηχητικής χρονιάς 2015-2016 προς φωτισμό των Κατηχητών, των παιδιών και των οικογενειών τους.

Η χαρά όλων ήταν μεγάλη, γιατί, εκτός από τα γνώριμα πρόσωπα, προσήλθαν και αρκετά άγνωστα, γεγονός που αναδεικνύει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων αυτών στην επί μακρόν διακονία υπέρ των παιδιών της ενορίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνας.

Ο π. Δημήτριος, αφού καλωσόρισε τα παιδιά και τους γονείς τους, προέτρεψε τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά τόσο στο Κατηχητικό, όσο και στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, γνωστοποιώντας ότι ξεκινάει και η λειτουργία τμήματος Ψαλτικής – Ύμνων. Ευχαρίστησε, ακόμη, δημόσια το supermarket «Σκλαβενίτης» για την δωρεάν παροχή του πρωινού γεύματος στα παιδιά και φέτος. Κατόπιν, διαμοίρασε στα παιδιά γραφική ύλη και ενημέρωσε για την έναρξη λειτουργίας δανειστικής Βιβλιοθήκης στο Ναό και Φροντιστηρίου σε φιλολογικά μαθήματα δύο φορές την εβδομάδα προς ενίσχυση των παιδιών της Α΄ Γυμνασίου.
Στη συνέχεια η Κατηχήτρια – Θεολόγος Κωνσταντίνα Κιτάντη μίλησε για τα ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία βασίζεται το Κατηχητικό έργο του Ναού και τη συνεχή πορεία εξέλιξής του προς το καλύτερο. Ως αιτία του απρόσκοπτου αυτού έργου προσδιόρισε το «προσωπικώς υπάρχειν» μεταξύ Κατηχητριών και κατηχουμένων. Ζήτησε από τους γονείς να μη διστάζουν να έρχονται σε επαφή με τις Κατηχήτριες, προκειμένου να αναφέρουν σε αυτές τυχόν ιδιαιτερότητες του εκάστοτε παιδιού, προκειμένου να τύχουν αυτά της κατάλληλης ποιμαντικής φροντίδας. Ενημέρωσε, επίσης, για τη «λειτουργία μετά τη Λειτουργία», η οποία θα λαμβάνει χώρα κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού και θα στοχεύει στην ενδυνάμωση της αγαπητικής σχέσης μεταξύ του ποιμνίου μέσω συζητήσεων προβλημάτων που συναντά ο καθένας μας στην καθημερινότητα. Τέλος, έθεσε εκ νέου το φλέγον ζήτημα της ανάγκης πραγματοποίησης της Βαπτίσεως οκτώ ήδη κατηχημένων παιδιών της ενορίας, ζητώντας είτε την εθελούσια προσφορά πιστών ως Αναδόχων των παιδιών αυτών, είτε τη διάδοση της ανάγκης για εξεύρεση Αναδόχων και πέραν της ενορίας.

Τον λόγο έλαβαν διαδοχικά οι Κατηχήτριες Μυρσίνη Αναστασίου και Ευαγγελία Θεοχάρη καλωσορίζοντας τα παιδιά και εκφράζοντας την πρόθεση τους για διαρκή μέριμνα υπέρ της πνευματικής πορείας τους.
Επακολούθησε κέρασμα στο προαύλιο του Ναού.