Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον πρόεδρο της καρδιάς μας Χάρη Σαπουντζάκη

Η έννοια της «πρωτοπορίας» δεν αποτελεί απλά μία αφηρημένη φιλοσοφική ιδέα που σηματοδοτεί την χάραξη μίας πορείας προς τα εμπρός. Πολλές φορές συνδέεται με πρόσωπα, τα οποία γνωρίζουν να διδάσκουν, να οραματίζονται, να στοχάζονται, αλλά κυρίως να εμπνέουν τόσο με το ευγενές ήθος και την σοβαρότητά τους, όσο με την αρχοντιά και την μεγαλόθυμη καρδιά τους.

Ο λόγος βεβαίως για τον μεγάλο δάσκαλο και ιστορικό πρόεδρο της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρη Σαπουντζάκη. Τον πρόεδρο της καρδιά μας.

Έναν πράγματι πρωτοπόρο πρόεδρο και έναν χαρισματικό διδάσκαλο, που διακρίνεται για την πολύπτυχη προσφορά του όχι μόνο στην πρόοδο της Νέας Ιωνίας, αλλά και στον ευρύτερο χώρο του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Για 50 ολόκληρα έτη, υπηρετώντας αγόγγυστα την Ένωση Σπάρτη Μικράς Ασίας (τα τελευταία 35 χρόνια με την ιδιότητα του Προέδρου) κατάφερε τόσο με τον διαρκή και μεταλαμπαδευτικό ενθουσιασμό του, όσο κυρίως με την ανιδιοτελή αγάπη του για τη Νέα Ιωνία να θέσει ιδιαίτερα υψηλά τον πήχη για την μετέπειτα εξέλιξη της πόλης αυτής και να διατηρήσει ολοζώντανη τη φλόγα της Μικρασιατικής ταυτότητος και παράδοσής της.

Άλλωστε, το γεγονός ότι το 2016 τιμήθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο με το μετάλλιο Α΄τάξεως για την «πολύτιμον προσφοράν του εις την διατήρηση της μικρασιατικής μνήμης και παραδόσεως», μαρτυρεί την σπουδαία προσφορά του.
Η παραίτησή του στις 30 Οκτωβρίου 2019 από τη θέση του Προέδρου της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μίας ιστορικής, μεγαλειώδους και άκρως επιτυχημένης πορείας, ενώ αφήνει στους διαδόχους του μία πολύτιμη παρακαταθήκη, αλλά συνάμα και μία βαρύτατη ευθύνη.

Η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ εκφράζουν τις θερμότατες ευχαριστίες τους προς τον Σπαρταλή κ. Χάρη Σαπουντζάκη για όσα δίδαξε, για όσα πέτυχε και για όσα ενέπνευσε και εύχονται στο νέο πρόεδρο της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Λουκά Χριστοδούλου κάθε επιτυχία στα νέα πολυεύθυνα καθήκοντά του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως