Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Μητράκου

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Μητράκου, εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Νέας Φιλαδελφείας.

Ο μακαριστός γεννήθηκε το έτος 1951 στο χωριό Δόξα του Νομού Αρκαδίας στην παλαιά επαρχία Γορτυνίας. Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και στη συνέχεια σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1977 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κυρό Θεόφιλο και Πρεσβύτερος το 1981 από τον πρώτο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής τον από Καστορίας κυρό Δωρόθεο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.

Από το 2006 έως σήμερα διετέλεσε εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Νέας Φιλαδελφείας καθώς και υπεύθυνος του ενοριακού φιλοπτώχου ταμείου.

Ο αείμνηστος ιερέας υπήρξε πράος, ταπεινός και φιλακόλουθος κληρικός που χαρακτηριζόταν για την απλότητα, την φιλανθρωπία και την βαθειά πίστη του στον Θεό. Στήριγμα καθ’ όλη την διάρκεια του σεμνού και ταπεινού βίου του, στάθηκε η σύζυγός του Εριφύλη, με την οποία απέκτησε τρία τέκνα, τα οποία ανέθρεψε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού ιερέα θα ψαλεί τη Δευτέρα 22 Αυγούστου και ώρα 12:00μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Νέας Φιλαδελφείας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ.
Ακολούθως, η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

H Ιερά Μητρόπολη απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου και δέεται του Κυρίου, όπως αναπαύσει την ψυχή αυτού εν χώρα ζώντων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως