Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου Αριστείδου Θεοδωρή

1.856 social media engagement

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος μετά θλίψεως ανακοινώνει την προς Κύριον εκδημία του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου Αριστείδου Θεοδωρή, εφημερίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, ο οποίος εκοιμήθη ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο εκλιπών ιερέας γεννήθηκε το 1967 στην Μυτιλήνη. Έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου στις 6 Αυγούστου 2000 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλσουπόλεως.

Στις 20 του ιδίου μηνός χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Φιλαδελφείας, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου κ. Κωνσταντίνου, όπου και παρέμεινε έως και το έτος 2007. Εν συνεχεία, μετετέθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, όπου και διετέλεσε εφημέριος έως σήμερα.

Στήριγμα καθ’ όλη την διάρκεια του σεμνού και ταπεινού βίου του, στάθηκε η σύζυγός του Χριστίνα, με την οποία απέκτησε δύο τέκνα.

Ο αείμνηστος ιερέας υπήρξε πράος, ταπεινός και φιλακόλουθος κληρικός που χαρακτηριζόταν για την απλότητα και την φιλανθρωπία του. Προσέφερε αγόγγυστα τον εαυτό του στον Χριστό και διηκόνησε την Εκκλησία με υποδειγματικό ζήλο και αυταπάρνηση.

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 07:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία, όπου και θα τεθεί σε προσκύνηση το λείψανο του εκλιπόντος ιερέως.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί στις 12:00μμ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

H Ιερά Μητρόπολη απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου και δέεται του Κυρίου, όπως αναπαύσει την ψυχή αυτού εν χώρα ζώντων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως