«Διακονώντας την Αλήθεια.» το θέμα συζήτησης του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με τους Νέους

Μέσα σε κλίμα ζωηρού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερης διαλογικότητας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 η καθιερωμένη συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τους Νέους και τις Νέες της Ιεράς Μητροπόλεως στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία.

Ο Σεβασμιώτατος έθεσε το θέμα της συνάντησης σχετικά με τη διακονία της αλήθειας μέσα στην εκκλησία και στην κοινωνία, αλλά και την ουσιώδη σημασία της για την ύπαρξή μας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκε ενδιαφέρον διάλογος, εκφράσθηκαν ποικίλες απόψεις και συνάμα αρκετές απορίες για την προβολή της αλήθειας μέσα στη σημερινή κοινωνία, αλλά και για τη συχνή αλλοίωσή της ένεκα διαφόρων σκοπιμοτήτων.

Η ανησυχία πολλών για την προάσπιση της αλήθειας, για μια υγιή εκκλησιαστική και πνευματική ζωή με πρότυπο τον Χριστό, που είναι η όντως Αλήθεια, ήταν το βασικό συμπέρασμα από την ζεστή αυτή συνάντηση που έθεσε τη βάση ενός ώριμου προβληματισμού γύρω από το φλέγον θέμα της αλήθειας στις ημέρες μας.

Ο Σεβασμιώτατος ανήγγειλε την ολοκλήρωση των συναντήσεων για τη φετινή περίοδο με μία προσκυνηματική εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς.

Μετά το τέλος της συνάντησης προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως