Δελτίο Τύπου – Προσπάθεια σκοταδισμού της Ιστορικής Μνήμης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα Φιλαδέλφεια 4 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Είναι πραγματικά άξιο απορίας που ενώ, από το 1994 η Βουλή με απόφασή της αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων και κήρυξε τη 19η Μαΐου ως “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”, σήμερα ένας έλληνας υπουργός, —και ποιος υπουργός; ο υπουργός Παιδείας!— να έρχεται εικοσιένα χρόνια μετά να παραβλέψει την απόφαση εκείνη, και να αγνοήσει το ιστορικό αυτό γεγονός. Ένα γεγονός με 353.000 Έλληνες από το μαχαίρι των Τούρκων κατά το διάστημα 1916 ως το 1923 προκειμένου να σβηστεί από το χάρτη μια πανάρχαια κοιτίδα πολιτισμού.

Αποτελεί αν μη τι άλλο πρωτοφανή ασέβεια να επιδιώκεται μέσω διαφορών νομικής ορολογίας περί «εθνοκάρσης» και «γενοκτονίας» από επίσημα κρατικά χείλη ο αποφορτισμός μιας τόσο εκτεταμένης σφαγής, ενός σχεδιασμένου τραγικού ξεριζωμού χιλιάδων ανθρώπων με βίαιο τρόπο. Και μάλιστα σε μια περίοδο που τα προβλήματα της χώρας είναι τόσο σημαντικά που είναι ακατανόητο γιατί πρέπει να έρχονται στην επιφάνεια κι άλλα. Εκτός κι αν αυτό είναι μέσα στους σχεδιασμούς του ευρύτερου προβλήματος που καλούμαστε ως χώρα να αντιμετωπίσουμε.

Όλα δείχνουν ότι ο χώρος που τόσα χρόνια στηρίζει τις απόψεις Ρεπούση περί «συνωστισμού» στη Σμύρνη επιχείρησε να καταβάλει άλλο ένα ακόμη πλήγμα, αυτή τη φορά στους Ποντίους. Μια ακόμη προσπάθεια σκοταδισμού της ιστορικής μνήμης.

Οι ιδεοληψίες και οι προσωπικές εμμονές του καθενός, σκόπιμες ή όχι, δεν μπορούν να ανατρέπουν την Ελληνική Ιστορία, δεν μπορούν να αγνοούν ομόφωνες αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων, είναι τραγικό να μην σέβονται τις τραγικές προσωπικές ιστορίες εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.

Για το Δ.Σ του Συνδέσμου Μικρασιατών
Νέας Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας
«ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Τριανταφύλλου Χρήστος Κοπελούσος