Ιερά Αγρυπνία για την Αγιά Σοφιά στη Νέα Ιωνία

34.229 social media engagement

Οπως όλοι γνωρίζουμε ο Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμβολο της ορθοδοξίας και της ρωμιοσύνης εδώ και αιώνες, γίνεται και πάλι σημείο καπηλείας και πολιτικών σκοπιμοτήτων με προφανή στόχο την έξαρση του φανατισμού και του εθνικισμού. Ο Ναός της του Θεού Σοφίας που οικοδομήθηκε με σκοπό την ειρήνη και την συνάντηση των πιστών ως εκκλησία, ο Ναός που υψώθηκε για να μεγαλύνεται το όνομα του Θεού και να μαρτυρά με την λάμψη του την αξία του ανθρώπινου πολιτισμού, με αυθαίρετες αποφάσεις και αλλότρια κίνητρα καταλήγει να γίνεται τόπος διχασμού και αντιπαραθέσεων.

Σήμερα ο νους μας φέρνει ενώπιόν μας το χρέος των προσφύγων προπατόρων μας και η ψυχή μας γεμίζει οδύνη, διότι τα ιερά και τα όσια του λαού μας απειλούνται να επισκιασθούν από τις ποταπές επιδιώξεις όλων εκείνων που δεν σέβονται, ούτε τα πιστεύω, ούτε την βαριά και αιματοβαμμένη ιστορία των λαών.

Καταφεύγουμε και πάλι ως Τοπική Εκκλησία στον τρόπο και το βίωμά μας, που δεν είναι άλλο από την προσευχή.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας από τις 8.30μ.μ. – 00:30π.μ τελούμε Ιερά Αγρυπνία, κατά τη συνήθεια και την παράδοση των Πατέρων μας.

Σας περιμένουμε όλους να υψώσουμε φωνή καρδιακή στον Παντοδύναμο Κύριο της ειρήνης και του ελέους και στην Υπέρμαχο Στρατηγό, την κυρία Θεοτόκο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

There are no photos with those IDs or post 25519 does not have any attached images!