Αγιασμός και κατάθεση θεμελίου λίθου στο νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας στη Ν. Φιλαδέλφεια

3.544 social media engagement

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 και ώρα 12:00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση του θεμελίου λίθου του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, που βρίσκεται στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Ο νέος Παιδικός Σταθμός ανεγείρεται σέ ένα οικόπεδο επιφάνειας 2.104 τ.μ. επί των οδών οδ. Ν. Πλαστήρα-Καμπούρογλου-Γράμμου, το οποίο προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας αποκλειστικά για τις ανάγκες δημιουργίας του.

Πρόκειται για ένα μεγάλο και σύγχρονο κτήριο, βασιζόμενο σέ όλες τις νέες και καινοτόμες προδιαγραφές, το οποίο θα καλύψει περίπου 640τ.μ. της συνολικής επιφάνειας του οικοπέδου και θα εντάσσεται αρμονικά με το εξωτερικά διαμορφωμένο φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Ο νέος Βρεφονηπιακός σταθμός θα φιλοξενεί 100 βρέφη και νήπια σε δύο ειδικά και διακριτά διαμορφωμένα τμήματα δραστηριοτήτων, τα οποία τόσο με την ποικιλία των χρωμάτων, όσο και με τις λεπτομέρειες της κατασκευής τους θα ανταποκρίνονται πλήρως στις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Το νέο κτήριο, που αποτελεί τον γόνιμο καρπό μιας αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας δύναται να αποτελέσει ένα πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής, ένα σύγχρονο σχολείο, πλήρως εξοπλισμένο και ειδικά προσαρμοσμένο στις σύγχρονες κτηριακές και παιδαγωγικές προδιαγραφές των μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης, καθώς και ένα έμπρακτο στήριγμα στις οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.

Την ακολουθία του Αγιασμού και την κατάθεση του θεμελίου λίθου θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γαβριήλ, παρουσία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως