Κυριακή των Βαΐων στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, Κυριακή των Βαΐων, η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τα Βάγια και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ηρακλειου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος με μέλη του ΔΣ Ηρακλείου, βουλευτές πολιτικών κομμάτων, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη χαρμόσυνη αυτή ημέρα της Βαϊοφόρου Κυριακής, η οποία σηματοδοτεί την αρχή της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και επισήμανε την ενθουσιώδη υποδοχή που επιφύλαξε ο Ισραηλιτικός λαός στον Κύριο κατά την είσοδό Tου στα Ιεροσόλυμα, παροτρύνοντας τον πιστό λαό να πορευθεί με πίστη και υπομονή μέσα από αυτήν την πνευματική πορεία της Μεγάλης Εβδομάδος που οδηγεί από το Πάθος της Σταύρωσης στο υπέρλαμπρο Φως της Ανάστασης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως