Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης

Αγίας Μαρίνης, 143 42, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2752136

Ο Ναός εθεμελιώθη το 1972 και ενεκαινιάσθη την 18ην Μαΐου 1980 υπό του Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας Τιμοθέου.

Παρεκκλήσια

 • Αγίου Δημητρίου
 • Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
 • Ιερά Λείψανα

 • Αγίας Μαρίνης
 • Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων
 • Περίπυστες Ιερές Εικόνες:

  Πανήγυρις: 17η Ιουλίου

  There are no photos with those IDs or post 2197 does not have any attached images!

  Η ιστορία του Ιερού Ναού

  Το πρώτο ξύλινο παράπηγμα του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Νέας Φιλαδελφείας κτίστηκε το 1970.

  Η θεμελίωση του σημερινού ναού έγινε το 1972 από τον πρώην Μη­τροπολίτη Αττικής κ. Νικόδημο και τα επίσημα εγκαίνια έγιναν από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφει­ας κ.κ. Τιμόθεο Ε. Ματθαιάκη στις 18 Μαίου 1980.

  Η αρχιτεκτονική του ναού είναι Βασιλική με Τρούλο και οι αγιογραφίες στο εσωτερικό έχουν γίνει από τον Οίκο Αγιο­γραφίας Γ. Παπασταματίου.

  Ο Ναός είναι Τρισυπόστατος και έχει χωρη­τικότητα 1.500 περίπου ατόμων.

  Στο ναό φυλάσσεται τμήμα του ιερού λειψάνου της Αγίας Μαρίνης αλλά και τμήμα από τους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες.

  Η εικόνα του ναού λέγεται ό­τι έχει θαυματουργές ιδιότητες, σύμφωνα με μαρτυρίες.

  Γιορτάζει την 17η Ιουλίου, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, όπου πραγματοποιείται και μεγάλη πανήγυρης. Μικρότερες πανηγύρεις πραγματοποιούνται του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου και των Αγίων Κωνστα­ντίνου και Ελένης στις 21 Μαΐου.

  Σήμερα, λειτουργούν κατηχητικά τμήματα όλων των βαθμίδων, αρρένων και θη­λέων, ενώ πραγματοποιούνται μαθήματα γαλλικής γλώσσας και βυζαντινής μουσικής. Λειτουργεί, παράλληλα, Πνευματικό Κέντρο, Αίθουσα διαλέξεων και αίθουσα συνεστιά­σεων και πραγματοποιείται κήρυγμα αλλά και εσπερινές ομιλίες κάθε Δευτέρα.

  Η πλειοψηφία των ενοριτών είναι εργατόκοσμος, καθώς ο ναός βρίσκεται στην καρδιά της πιο εργατικής συνοικίας της πόλης. Η συμμετοχή και ο εκκλησιασμός των νέων της ενορίας είναι σημαντικός και μεγάλος κάθε Κυριακή.