Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ

Την Κυριακή του Παραλύτου, 7 Μαΐου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Χρήστου Αμπατζόγλου.

Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό, οι οποίοι έσπευσαν να αναφωνήσουν το «Άξιος» στον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο, ο π. Χρήστος, βαθύτατα συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την ύψιστη τιμή που του έκανε να τον προαγάγει στο δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης, τα μέλη της οικογένειάς του καθώς και όσους παραβρέθηκαν στην χειροτονία του.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα ιερέα, προτρέποντάς τον να γίνει ένας άξιος και δίκαιος ιερέας, δίνοντας συνεχώς μαρτυρία Χριστού και να πορεύεται ταπεινά με γνώμονα πάντοτε το καλό της Εκκλησίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου