Ημέρα Μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής στη Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα εκκλησιαστική ιεροπρέπεια η προσφυγική Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Εθνοϊερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρικώς αναιρεθέντων Αγίων Αρχιερέων και των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 11 Σεπτεμβρίου 2022, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, όπου εψάλη η Ιερά Ακολουθία των Ιερομαρτύρων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδίκω θανάτω και μαρτυρικώς τελειωθέντων πατέρων και αδελφών ημών κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, Μέλη του ΔΣ του Δήμου, επικεφαλής τοπικών πολιτικών παρατάξεων, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, πρόεδροι και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, ενώπιον του ανδριάντα του μακαριστού Μητροπολίτου Πατάρων κυρού Μελετίου στον περίβολο του Ιερού Ναού, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Ακολούθως, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας έλαβε χώρα επετειακή εκδήλωση, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Η καταστροφή της Σμύρνης. Μαρτυρίες όσων έζησαν τα γεγονότα».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως