Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Ιερό Παρεκκλήσιο Τριών Ιεραρχών και Αγίου Λουκά στη Ν. Ιωνία

Με την δέουσα λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και Θαυματουργού, στο εκ βάθρων ανακαινισθέν Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Τριών Ιεραρχών και Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Νέα Ιωνία.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά και στη συνέχεια τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βασίλειος Παλιούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στον οσιακόβίο του Αγίου Λουκά.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Τρίτη 11 Ιουνίου, εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη.

Στο κήρυγμά του ο π. Επιφάνιος, αφού αρχικά μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του ΣεβασμιωτάτουΠοιμενάρχου μας κ. Γαβριήλ, στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πλούσια πνευματικά χαρίσματα του Αγίου Λουκά, ο οποίος, με αξεπέραστη αυταπάρνηση, διηκόνησε τον άνθρωπο ως ποιμένας και ως ιατρός, καθώς και στις μαρτυρίες των αναρίθμητων θαυμάτων, που ο Άγιος επιτέλεσε και συνεχίζει καθημερινά να επιτελεί.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και στη συνέχεια η Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Λουκά.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Τριών Ιεραρχών και Αγίου Λουκά του Ιατρού ανακαινίσθηκε προσφάτως εκ βάθρων, μερίμνη του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφανίου Αρβανίτη και βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου 27 στη Νέα Ιωνία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως