Η Εορτή του Αγ. Γεωργίου του Νεαπολίτου, Πολιούχου της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Πανηγυρικώς και με λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας εόρτασε τη σεπτή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της, Μικρασιάτη Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευστάθιου Νέας Ιωνίας, στον οποίο φυλάσσεται το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ερυθρών κ. Κυρίλλου, τη συμμετοχή πολλών Κληρικών και άλλων Μητροπόλεων.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης με μέλη του Δ.Σ., επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, εξαίροντας τόσο την χαρισματική προσωπικότητά του, όσο και την σπουδαία συμβολή του στο τεράστιο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος.
Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γαβριήλ για την τιμητική πρόσκληση να παραστεί και να συνεορτάσει τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου και αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του Αγίου, τονίζοντας: «Το άφθαρτο Λείψανο του Αγίου Ιερομάρτυρος Γεωργίου, αποτελεί μία συγκλονιστική εικόνα, η οποία φανερώνει τη μυστηριακή παρουσία του Θεού στη ζωή μας και ταυτόχρονα τη μυστηριακή ύπαρξη της Εκκλησίας μας, την οποία συνέχει το Άγιο Πνεύμα», ενώ συνέχισε λέγοντας: «το άφθαρτο σώμα του Αγίου Γεωργίου συμβολίζει το άφθαρτο σώμα της πονεμένης Ρωμιοσύνης, οι οποία, καίτοι πέρασε μαρτύρια, πόνους και ξεριζωμούς, είναι το όνομά της συνδεδεμένο με την οικουμενική λάμψη».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε πάνδημος Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου στους δρόμους της Νέας Ιωνίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου