Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέσθηκε το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης, 13 Απριλίου 2023, η κορύφωση του Θείου δράματος, η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Κυρίου (Όρθρος Μ. Παρασκευής) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας.

Της Ιεράς Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιος Αυγερινός, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο Κύριο και να ακούσουν τα Δώδεκα Ευαγγέλια καθώς και τους κατανυκτικούς ύμνους της Ακολουθίας που περιγράφουν, κατά τρόπο συγκλονιστικό, την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά για την σωτηρία των ανθρώπων.

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το εκκλησίασμα, απευθύνοντας πατρικές ευχές για καλή Ανάσταση!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως