Δράση Ανακύκλωσης από τους Νέους της Ιεράς Μητροπόλεως

Η πρώτη συνάντηση για φέτος μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τους Νέους και τις Νέες της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Στη κατάμεστη από μαθητές, φοιτητές και νέα ζευγάρια αίθουσα του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος, αφού αρχικά τους καλωσόρισε στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των φετινών συναντήσεών τους, το οποίο θα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ομιλίες βασισμένες σε επίκαιρα θέματα από γνωστούς και έγκριτους ομιλητές.

Ωστόσο, η χθεσινή συνάντηση επικεντρώθηκε στην πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος εμπνεύσθηκε τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας νέων της Ιεράς Μητροπόλεως με δράση την Ανακύκλωση και με στόχο την αξιοποίηση του ποσού που θα προκύψει για διαφόρων ειδών κοινωνικές δράσεις.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία της Ανακύκλωσης στη ζωή του ανθρώπου καθώς και στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία από την κοινή αυτή δράση, μία κίνηση εξωστρέφειας από την πλευρά της τοπικής Εκκλησίας, την οποία χαρακτήρισε ως «έργο Θεού».

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου ήταν ο κ. Παναγιώτης Μούργος, τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ», ο οποίος και ανέπτυξε πρακτικά και τεχνικά ζητήματα του όλης δράσης.

Πράγματι, η πρωτοβουλία αυτή προκάλεσε τη χαρά και τον ενθουσιασμό των παρισταμένων, οι οποίοι εκδήλωσαν έντονα τόσο το ενδιαφέρον τους, όσο και τη διαθεσιμότητά τους, προτείνοντας περαιτέρω εθελοντικές δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Μετά το πέρας της συνάντησης προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου