Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ εισηγητής σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο στο Παρίσι

Στις εργασίες του διεθνούς επιστημονικού θεολογικού Συνεδρίου του Ανώτατου Ινστιτούτου Οικουμενικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας και Θρησκευτικών Σπουδών του Καθολικού Ινστιτούτου του Παρισίου στη Γαλλία συμμετείχε από τις 12 έως 14 Μαρτίου ως εισηγητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την κοινή Διακήρυξη μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Παγκόσμιας Λουθηρανικής Ομοσπονδίας πάνω στο θεολογικό ζήτημα της «δικαιώσεως» και διοργανώθηκε από το Επιστημονικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτιζόταν από μέλη του Καθολικού Ινστιτούτου του Παρισίου, του Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας του Αγ. Σεργίου(Institut de Théologie Orthodoxe Saint-Serge), τουΠροτεσταντικού Ινστιτούτου Θεολογίας (InstitutProtestant de Théologie) και του Τμήματος Ευαγγελικής Θεολογίας (Faculté Libre De Theologie Evangelique).

Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε ομιλία στην γαλλική γλώσσα με θέμα: «Δικαίωση. Μία Ορθόδοξη πρoσέγγιση» (“Justification. Une approche Orthodoxe”), στην οποία έθεσε το ζήτημα της «δικαιώσεως» μέσα από την ορθόδοξη θεολογική διδασκαλία και πατερική παράδοση της Εκκλησίας μας, τονίζοντας συνάμα την τεράστια συμβολή και προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ελληνικού λαού πάνω στο ζήτημα του προσφυγικού.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από τη Συνδιάσκεψη των Επισκόπων της Γαλλίας (Conférence des évêques de France), από τη Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας(Assemblée des évêques orthodoxes de France), την Προτεσταντική Ομοσπονδία της Γαλλίας (Fédérationprotestante de France), ακαδημαϊκοί από διάφορες θεολογικές σχολές της Ευρώπης καθώς και φοιτητές από όλα τα χριστιανικά δόγματα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως